Çınar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çınar Ziraat Odası > Haberler > ODAMIZ TARIM DANIŞMANLARI ARAZİ KONTROLLERİNDE...

ODAMIZ TARIM DANIŞMANLARI ARAZİ KONTROLLERİNDE...

                                Tarım Danışmanlarımız Odamıza bağlı köylerde İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Mühendisleri ile beraber çiftçilerimizi ziyaret etti. Arazi kontrolleri yapılan ekili ürünler ile ilgili Çiftçilerimiz bilgilendirildi.



-         Pamukta empaska (yaprak pireleri), yaprak biti ve trips vb. gibi zararlılar tespit edildi. Emgi yapan bu zararlılar, zarar eşiğine geldiğinde bu zararlılara gerekli ilaçlamaların yapılması tavsiye edildi.

-         Mısırda çapa, sulama gibi bakım işlemlerin zamanında yapılması,

          Dondan zarar gören mısır alanlarının destekleyici bakım hizmetlerinin daha titizlikle yapılması,

           Mısırda gövde kurdu, yeşil kurt, emici böcekler görülen yerlerde tarla kontrollerinden sonra zarar eşiğine varılma noktasında ilaçlı mücadele tavsiye edildi.

-         Buğday ve arpada hasat öncesi süne kontrolleri yapılarak yoğunluk olan bölgelere ilaçlama; biçerdöver ile biçimde dane kaybını engellemek için biçer ayarlarının iyi yapılmasının önemine değinildi.

 

-         Mercimekte dolu zararı görülen yerlerde tırpanla biçime geçildi. Danelerin oldukça zayıf, verimin düşük olduğu gözlendi. Ayrıca tarlanın su tutan bir yapıya sahip olduğundan hububat ürünlerinin ekilişi tavsiye edildi.

 

-         Dolu hasarı yaşanan bostan ekili alanlarda keleklerin darbe aldığı, dalından ayrıldığı ve yaprak yırtılması gibi hasarlar tespit edildi. Bitki düzenleyicilerle bitkiye besin elementlerinin takviyesi önerildi.

 

-         Baş soğan (kuru soğan ) hasadına başlanmış. Bereket dileklerimizle depolama ve pazarlama hususlarında bilgi verildi.